Kevadine kassivõtmine jäi teatud põhjustel ära ja olin selle foorumi täitsa unustanud.
Vabandust nende eest, kes meie kassivõtu vastu huvi tundsid ja vastukaja ei saanud.
Eile aga juhtus meil järgmine lugu - maja ette ilmus koledal kombel kräunuv kass, kes näis eksinuna ja väga näljane. Viisime ta siis esimese ehmatusega tuppa, et talle juua anda ja natuke süüa ka. Kuna meil ju kassitoitu polnud, siis andsime kapis leidunud vorsti. Sõi ta küll erilise hoolega, tahtis mu sõrmedki nahka pista. Kuna meil endil kassi võtmiseks midag olemas ei olnud, siis viisime ta kodutute loomade varjupaika, lootuses, et omanik otsib oma lemmikut. Varjupaigas töötav naine arvas aga, et omaniku leidmise tõenöosus on samahästi kui null ja suure tõenäosusega on kiisu tänavale tõstetud, sest ta tundus natuke kõhn ka.
Me siis vaatasime mehega üksteisele otsa ja asi sai otsustatud - võtame kassi endale. Kiisu on noor, umbes poole aastane ja poiss. Kihutasime siis esialgu ilma kassita koju tagasi ja siis poodi vajalikku kraami ostma. Edasi tagasi varjupaika ja kass meil nüüd olemas ongi. Käisime eile loomaarsti juures ka ära, ta leidis, et kiisuga on kõik OK, liig kõhn ta pole, lihtsalt sale.
Ussirohtu sai ja nädala pärast vaktsineerime (juhul kui omanik muidugi vahepeal välja ei ilmu).
Eile oli temaga kõik korras, uudistas ja magas ja sõi ka päris palju. Kartsin, et ehk ta ei hakka liivakastis käima, kuid täna hommikul tegi sinna ka häda.
Nüüd on mul paar küsimust kiisu kohta - täna ta ei ole eriti söönud, hommikul 6 paiku pani 1/4 konservist nahka, rohkem pole vist midagi söönud. Kas see on normaalne? Poes arvas müüja, et korraga võikski umbes 1/4 sellest konservist anda. Mis mind paneb muretsema, on see, et kui ma toidukausiga tulin ja teda kutsusin, siis jooksis hirmsa valuga minu poole, aga siis nuusutas toitu ja ei söönud midagi, nagu tahtes öelda, et seda ma nüüd küll ei oodanud. Samas teab ta väga hästi, mis on külmkapp, sest niikui ma külmiku kallale lähen, on ta seal nagu 5 kopikat ja ootab, et ma talle midagi annaksin. Korraks sinki pakkusin, et ehk on ta sellega harjunud, aga ta ei tahtnud sedagi. Ja ta kogu aeg nagu nuiaks minult midagi, mind maha ei jäta, silib sääri ja kui istun, siis on nagu libeliisu mu kallal, aga ma ei saa aru, mida ta tahab. Lihtsalt lähedust?
Mängib küll minuga, aga mitte eriti palju ja üksi pea-aegu üldse mitte. Ma annan talle ikka kohanemisaega ka, ei ootagi esimesel päeval väga palju. Samas tundub, et ta tunneb end hästi, sest magab palju ja poeb diivanil istudes mulle ikka kaissu. Ja üksi olla pldse ei taha, niikui teise tuppa läheme, tuleb järgi. ööseks jätsin ta üksi ja magamistuppa ei lasknud, sest seda ma ei taha, et kass minuga ühes voodis magab ja ei taha tegelikult üldse , et ta magamistoas oleks, seetõttu on uks seal kinni. Lasime toa küll üle nuusutada, aga tema toaks see olema ei hakka.
Teine mure on kakaga. Tegi täna lõuna ajal oma kaka ära ja see haises nii kohutavalt, et mul võttis hinge kinni. Ma ei saanud päris hästi aru, aga tundus, et see oli natuke vedel ka. Ma lugesin, et uue toidu peale võib juhtuda, et kõht läheb lahti, aga see hais tahtis mind ära tappa. Öelge mulle palun, et see nii ei jää, et kiisu kaka tavaliselt nii ei haise, sest muidu :cry: Pärast seda aktsiooni käis ta ringi ja puuksutas ka ja ega see haiski just meeldiv polnud. Kas see kõhuhäda/ toidu muutus võib olla põhjuseks, miks ta täna pole rohkem söönud? Või tahabki kiisu nii vähe süüa? Laupäeval läheme arsti juurde ja eks seal räägin talle ka sellest, aga seniks soovin endale rahu majja.
Oeh, pikk jutt sai, aga ehk rahustate mind maha. Küsimärke lihtsalt liiga palju.