Taksi mul ei ole aga ei ütleks, et dobermann nüüd energilisuse või saagiinstinkti poolest taksile alla jääks. Lisaks on tal veel mass ja kasv. Selles, et hakata kassi karjahierarhias nö. suruma, ma ei oleks nii kindel. Kui kass oli enne, siis küll (eriti, kui on tegemist täiskasvanud dominantse kassiga ja/või kutsika või leebe koeraga). Asi nimelt selles, et inimene suudab kunstlikult hoida karjahierarhiat vaid siis, kui loomade omavaheline kokkupuude (just kokkupuude st. koguaeg valmis kätt kahe vahele pistma) toimub ainult ja ainult tugeva järelvalve all. Parem on lasta neil omavahel alluvussuhe paika panna ja seda siis kinnitada, sest kui inimene üritab anda loomade omavahelistes suhetes allpool olevale mingeid eeliseid, mida tal hierarhia seisukohalt olla ei tohiks, võib tagajärjeks olla see, et teine loom hakkab sellist (tema jaoks) ennekuulmatut käitumist karistama ja tulemus on otse vastupidine soovitule. Kui hakata täiskasvanud dominantse taksi ees nö. suruma äsja lisandunud kassipoega, võin olla kindel, et kui esimene ei võta teist lihtsalt beebina, mis annab talle nö. immuniteedi, saavad tulemused olema nukrad.
Aga ammu enne, kui nad saavad omavahel mingit hierarhiat kehtestama hakata, tuleb saada nad rahulikult suhtlema ja see ongi keeruline osa asjast. Esimene ja kõige olulisem on saada koer kontrolli alla. St. ta peab kuuletuma käsule ka kassi juuresolekul. Minu koeral on see käslus "Maha", mis tähendab sisuliselt sama, kui "Lama" aga viimane on platsikäsklus (mis eeldab soortuselt kiirust, otsesust jms. mida eksamil hinnatakse). Alguses oli see keeruline, sest instinkt lõi üle pea kokku aga harjutades saab sellest vaid häiritud olukorras lamamine. Alustuseks on hea, kui kass on paigal, et mitte liigselt instinkti ärritada. Koera lihtsalt kinni hoides (rihmast näiteks), kui viimane inimese poolse mõjutuse lõppedes kohe minema lendaks, just kasvatab instinkti aga meil on vaja, et ta õpiks ise end kontrollima ja lõpptulemuseks see langetab instinkti. Minu koer väriseb kassi nähes tänase päevani nagu haavaleht ja kui seistes hakkab "katus ära sõitma" lamab ise maha. Refleks on meie sõber
Järgmiseks peaks olema korralikult töötav keelav käsklus. EI on hea. Mina kasutan ka lihtsalt intensiivset ühtlasel kõrgusel häält, et tuletada meelde, et ma olen olemas ja mida ta võib teha ja mida mitte (siin ei olegi oluline käsklus vaid just toon). Siin mina püsisin kassi ja koera vahel, et ma saaks viimast vajadusel kinni püüda või eelmale lükata. Kui koer hakkab kassi suunas liiga kiireid liigutusi tegema, tuleb kõva häälega peale käratada. Kui see ei mõju, koer kinni püüda ja pisut nahutada (turjast sakutamine ja mõned kurjad sõnad näiteks). Pika peale õpib ta end kontrollima ja siis on aega ka kassil reageerida ja oma arvamust avaldada asja kohta. Täie hooga peale lendavat koera ilmselt ei peata käpahoop või paar.
Kogu selle ürituse juures on väga oluline, et sinu ja koera vaheline hierarhia oleks paigas (vastasel juhul võid sina hammustada saada). Ja vana koer õpib küll. Minu koer on üle 2,5 aasta ja teda ei ole keegi üritanud kassidega lepitada enne, kui paar kuud tagasi. Varem sai vaid ühe kassi käest kere peale ja on ajanud mitmeid taga. Praegu on kodus kaks kassi- pime Breili hoiab ise heaga eemale aga kui ta ei suuda ära fikseerida, et koer pealt vaatab toimetab normaalselt ja koer vaatab huvitatult pealt (neid ei jäta ilma füüsilise tõkketa, kui ma ei saa ise jälgida, mis toimub) ja hoiul olev 3 kuune kasspoeg Seth, kes kupatab koera mühinal voodist maha ja kuigi koer tunneb aktiivset huvi, saab ta väga hästi aru, mida see sisin tähendab nii et täna hommikul (kui Seth oli meil teist ööd) marssis kass koera eest läbi ja viimane jäi vaid särava silmavaatega tagant järgi vaatama, sest teab, et kassi puutuda ei tohi, kuigi erutusest värises oma olematust sabast kõrvaotsteni. Tuleb aga enda jaoks selgeks mõelda, kas loomade tutvustamine on nii hädasti vajalik, et kogu see pikk protsess ette võtta. Meil on võtnud üle 2 kuu pea igapäevast harjutamist, et praegusesse punkti jõuda. Arvestama peab ka sellega, et iga koeraga see ei pruugi aga õnnestudagi.