Teema: kass püüab korterist välja joosta
Mul on kodus 2 kiisut,mõlemad on emased ja nüüd juba 3,5 kuused.Ühel kiisul on 2 viimasel nädalal tekkinud komme korteriuksest välja joosta.Nii kui korterissse sisse tuled,ta juba passib ukse juures ja välkkiirelt tormab jalgade vahelt läbi sissekäiku.Ma kardan,et ühel hetkel keegi pereliikmetest ei pane seda tähele ja kiisu jääbki sissekäiku ning kaob nõnda ära või võõrad inimesed teevad talle liiga.Täna ma ostsin talle traksid(nahast,markeriga saab kontaktandmed peale kirjutada) ja panin kellukese ka külge,et oleks kuulda tema liikumist.loodan,et kui tal ikka õnnestub põgeneda,saame ta kiiresti kätte.Kindlasti ma ei ole ainus,kellel on kassiga selline probleem,kuidas olete teie seda lahendanud või on kellelgi õnnestunud kassi "ümber veenda".Põhimõtteliselt ma käiksin heameelega kassiga väljas jalutamas,kuid see toob kaasa ka lisakulutusi.vet.arst ütles,et siis peab olema :kirburihm kindlasti+ussirohtu iga 3 kuu tagant+kindlasti igaaastane vaktsineerimine(lootsin et täiesti koduse kassiga ma ei hakka igal aastal vaktsineerima).Kui ma isegi hakkan ainult ühe kassiga väljas käima(teine välja ei kipu),pean ma kõik need profülaktilised protseduurid ikkagi läbi viima kahe kassiga,sest nakkuse ülekandumise tõenäosus on üsna suur.
Kuidas teised (mitme) kassi pidajad on sellisest olukorrast välja tulnud,mida soovitate?Tegemist on emase kassiga,keda steriliseerin kindlasti kohe,kui ta on sobivasse vanusesse jõudnud.:roll: