Lendamisest: Meil kogemus seljataga - käisime Rootsi teises otsas lennukiga sügisel. Pileti ostsin netist ja seejärel helistasin lennufirmasse ja ütlesin, et mul on kass kaasas. Istuma pandi meid kõige tagumisse ritta. Lend oli muidugi lühike, 1 h 15 min. Kassile ei meeldinud tõus ja langus (kräunus), õhus olles ta magas. Tagasiteel oli lennuk pooltühi ja siis stjuuardess lubas, et õhus olles võin ta puuriga istmele võtta (ma ei teinud seda, kuna ta oli puuris istme all rahulik). Puurist välja kassi ei tohi võtta ja ega ma seda ei soovitagi, kassil on turvalisem puuris olla. Puuri peaks kindlasti panema vett (võre küljes olevasse anumasse). Kui reis on pikem ja ümberistumisega, saab kassil lasta trakside olemasolul salaja kuskil lennujaama nurgas jalutada ja sirutada, ehk isegi süüa-pissida (väike pissikast ja nutsakas liiva kaasa!).
Transpordipuurist: Peab olema mõõtude järgi. Lennujaamas on ootesaalis sellised raaamid, mille vahel saab kontrollida, kas käsipagas mahub ära istme alla (et kui mahub raami, mahub ka istme alla). Me kasutasime spets.puuri lendamise tarbeks, mis mahubki istme alla. Tavalised puurid ei mahu ükski tegelikult. Samas, kuskil pole öeldud, et kass ei võiks pehmes kotis reisida (Sherpa Bag vist kõige popim). Bruno, kui sa elad välismaal, võid isegi leida samasuguse puuri nagu mul on, Nylabone Fold-Away Pet Carrier, kuni 4,5 kg loomadele.
Piletihindadest: enamus lennufirmadel maksab salongis kantav lemmikloom kaalu järgi, a la 10 EUR/kg. Selleks kaalutakse kass koos puuriga check-in\'is ära. Kindlasti peab ette teatama piletit ostes või broneerides, et lendate koos kassiga. Minul vedas, kass lendas mõlemad otsad tasuta (tegemist oli väikese kohaliku loomasõbraliku Rootsi lennufirmaga).
Soovitus: pange kassile traksid selga kodus enne minekut ja pistke rihm tasku. Tallinna Lennujaamas pidin kassi puurist välja võtma ning temaga läbi turvaväravate minema. Puur sõitis läbi valgustusaparaadi. Panin kassi rihma otsa ja rihma ümber randme. See pole muidugi vajalik, kui tunnete oma kassi ja teate, et ta putku ei pista ja ei rabele. Rootsi poolel kass koos puuriga läbi turvaväravate ei läinud, ta viidi puuriga ümber väravate ja siis laual pidin kassi korraks väja võtma ning puur katsuti käega läbi.
Lõppkokkuvõttes läks meil hästi, Rootsi poolel igaks juhuks näitasin iseseisvalt dokumendid ette ja kontrolliti kiipi (aga oleks võinud ka lihtsalt läbi jalutada). Eesti poolel tulin otse välja (ei läinud tollist läbi ja keegi ei küsinud ka). Dokumentide kordaajamine on lihtne. Pagasiruumis ei laseks kassil iialgi lennata, samuti mitte ilma saatjata.