Disco hakkas toorest saama päevapealt, kui ta meile kolis. Enne seda, sünnikodus, sai ta kuivtoitu ja konservi, sekka ka liha ja krevette. Kuna teised sõid juba toorest, ei hakanud ma talle üleminekuperioodi tegema ning temaga ei olnud probleemi. Õgard nagu ta on.
Vincent oli see, kellele oli vahetus nö. eluliselt vajalik. Temaga proovisin alguses nii, et saab pooleks kuivtoitu ja liha. Liha jäi aga pidevalt järgi ning ma pidin seda ära viskama. Võtsin siis kuivtoidu päevapealt eest ära ja siis hakkas liha sööma. Eks ta sõi alguses mokaotsast, nii nälja leevenduseks, siis vaatas mulle otsa, et kas hakkan krõbinaid kaussi panema. Ei hakanud. Alguses ilmselt ta sõi kord päevas, ma ei mäleta, et ta kaua oleks piinelnud ja nälga kannatanud. Nüüd sööb 2 korda päevas ja kui mõni kord isu ei ole, lasen ma rahulikult õhtuni kannatada. Kui siis panen toidu ette, hävib see kohe. Ei saa kogu aeg toitu prügikasti visata, rahakoti peale hakkab
Kogu üleminek ehk paar nädalat.
Nanaga on läinud kaua, arvestades, et alustasin jaanuar-veebruar 2007. Tema nimelt kõiki lihasaadusi ei armasta ja peab jälgima, et tema toit oleks nö. täisväärtuslik. Ega ta praegugi ei taha eriti kõike võtta ja aeg-ajalt ostan talle "naturaalseid" konserve.
Kamikaze on minu "töövõit". Tema on kass, keda ei ole kerge veenda. Ilmselt maailma pirtsakaim kass toidu suhtes. Tema üleviimine kuivtoidult võttis aega kolm kuud metsikut tööd, kokkamist ja lugemist. Aga temaga oli mul motivatsioon suur, ma ei soovinud 8-aastast kassi neerupuudulikkusega kaotada. Peale aastast erinevat toitu ja homöopaatiat oli tema neerunäitaja korras!
Nii et meil on erinev see üleminek. Osad kassid võtavad rõõmuga erinevaid toite, osad mitte. Osadel toimib see, et viia päevapealt üle, teistega peab üleminek toimuma sujuvalt. Meil suurt näljaperioodi nagu pole olnud, no päev poolteist maksimum.
Kas toimiks, et annad hommikul kuivtoitu ja õhtul liha ja päeval toitu ees ei ole? Siis võib juhtuda, et sööbki ainult hommikul ja ootab järgmist hommikut (=kuivtoitu). Mina prooviks nii, s.t. et toit ees ainult söögiajal, muul ajal toitu ei saa.