Mis?!? Aga seda varianti ei eksisteerigi, et last ei julge lapse pärast loomadega üksi jätta?!? Mul ka lapsi ei ole veel, aga selle peale siiski tulen, et asi ei ole siin üldse mitte ühepoolne ju, eriti nt. koerte puhul, ja veel õpetamata koerte puhul.
Ja noh, ma just pesakondade kaupa pole kassipoegi kõrvalt näinud, kuid nii paar-kolm pesatäit elu peale tuleb ikka ära ja need on küll pisikesest peale kõvad kriimustajad-küünistajad-kähisejad-hammustajad olnud, nii et kaitsmisoskuse üle ei mõistaks nagu kurta.
Ja 1.5aastase kohalt ei maksa tõesti imestada, et talle pole kerge selgitada, miks kassile haiget teha ei tohi ja et ta ülepea haiget võib saada, sellest võiks üüüsna pikalt rääkida, miks see nii on, alustades sellest, et lapsel on kuni kuuenda aastani egotsentristlik maailmavaade ning selles eksisteerib ainult tema ja tema haigetsaamised jne. a no see läheb liiga teaduslikuks ja hakkab ehk ka kõrvale kalduma teemast
Mäletan kas või enda lapsepõlvest, et ei osanud alati kasse korrektselt käsitleda
, aga ma vist tasapisi õppisin sellest, et jälgisin, kuidas kass end mugavalt tundis. Mingi hetk ju lõi nurru, aga järgmisel lõi hoopis küüned kätte.
Õelus see ei olnud, mis mind kiusama ajendas, niisama oli selline naljakas pehme pusa, kes oli üliaktiivne ja sahmerdas minuga võrdselt. Tahtsin vist teda kuidagi testida rohkem vms
See on ikka lihtsalt siuke tavaline lapsemõistus